Hundred Waters - Jewel In My Hands

Bare sånn at det er sagt: det hadde vært helt ålreit om mer av den kommersielle popen hadde vært av samme art som Jewel In My Hands. 

Fra den lyse eteriske åpningen med Nicole Miglis (vokal) som lirer av seg stavelser på en uimotståelig melodisk og svingene måte og til den transcenderer til det synthvektede, dansbare, og hookende sisterefrenget, bærer låta en herlig smakfull balanse.

En perfekt åpner for en EP som Currency og i seg selv fantastisk elektronisk pop.

Suno Deko - Swan Song

David Courtright, mannen bak Suno Deko, har delt Swan Song; den første nye lyden han gir fra seg på tre år. En elegant ballade laget bak klaveret som en slags svanesang til romantikken i Hollywood-filmer, visstnok.

Fra begynnelsen er det vakker og nærmest høytidelig musikk, men det er når stillheten så vidt overtar låta nesten tre minutter hvor den blomstrer. Tangentene slås hyppigere, determinterte strykere entrer opptredenen med koring og mot klimakset også hyperventilerende blåsere.

Spesielt den andre halvdelen minner om Sigur Rós. Det kan ikke være annet enn et gedigent kompliment.

Her's - Cool With You

Den britisk-norske jangle-pop-duoen Her’s var et band jeg ramla over i fjor, da de fortløpende slapp et par helsnasne singler, som du også finner på debutplata Songs of Her’s - en plate lastet med godsaker.

Snaue fire minutter inn i plata begynner én av de låtene som virkelig skiller seg ut. Noen har beskrevet jangle-popen som etterhvert overgir seg til bossa nova-rytmer som Mac DeMarco møter Frank Ocean.

Alt jeg vet er at Cool With You er slettes ikke så verst.

Japanese Breakfast - Machinist

a2628204520_16.jpg

Michelle Zauners Japanese Breakfast smir mens jernet er varmt. Etter fjorårets Psychopomp, med det som nå er én av mine favorittlåter fra 2010-tallet, gjør hun nå bordet klart for Soft Sounds from Another Planet.

Med det entrer Machinist, som er klart mindre lo-fi og mer dansbar enn noe fra det hun gav ut i fjor.

Vi snakker autotune, saksofon og feststemte rytmer og et generelt sett spennende innblikk i det som kanskje er en splitter ny retning for Zauner.

Cende - What I Want (feat. Frankie Cosmos)

Brooklyn-kvartetten Cende, med folk fra blant annet Porches og LVL UP, står bak What I Want - en snasen, solkysset og blid indie rock-singel. 

Ved å også invitere Frankie Cosmos med blir det hele nesten litt Belle & Sebastian-aktig, ja, før det de bestemmer seg for å få utløp for noe ved å rocke løs.

Det blir dynamisk, og samtidig sommerlig pent men festivalete rocka. Finfin kombo dét.

Mac DeMarco - For the First Time

Denne nydelige perla av en låt har jeg ventet på lenge.

For the First Time hørte jeg for første gang da spilt i bakgrunnen av Instagram-videoen Mac DeMarco la ut da han annonserte at This Old Dog - et klart voksnere, kanskje til og med tristere album fra jangle pop-gjøgleren.

Albumet har opptil flere verdifulle lytt i låter som Baby You're Out og Still Beating, men denne gjør seg liksom ekstra fin.